Oppskrift på Patina sine havrekaker.
200 gr smør
3,5 dl sukker
1 egg
2 ss vatn
2 dl kveitemjøl
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
0,5 ts natron
6 dl havregryn
2 dl rosiner
2 dl hakka valnøter/hasselnøter/mandlar
1 pl kokesjokolade
Rør smør og sukker kvitt. Tilsett egg og vatn. Bland i alt det tørre. Bruk gjerne fleire typar nøter samstundes, og det er knallgodt med både kvit og brun sjokolade oppkutta i bitar! Sett litt store spiseskeier med røra på ei smurt plate og steik i 12 minutt på 175 grader. La kakene avkjøle litt på plata før du avkjøler på rist og tilslutt puttar dei oppi ein fin gamal boks....;-) Kakene held seg lenge og er akkurat like gode etter nokre dagar!
Nyt!
Patina-T
1 kommentar:
Ei spanande oppskrift som må prøvast! ;o)
Legg inn en kommentar