lørdag 5. juni 2010

Liljekonvalen er komen!

Har hatt ein fin dag på Patina. Folk vert så blide når det er varmt og godt! Hus-snikkaren vår har satt opp dører inn til kjøken, toalett og lager, og eg har malt fyrste strøket på toalettet. Kafe draumen vår vert meir og meir realisert!
Prøvde ut ei ny opskrift i dag: kardemomme skorper. Ikkje noko braksuksess.... Kanskje litt for ordinære?
No i kveld var eg nett bortom Liljekonval-staden vår for å sjekka status, og der hadde det skjedd mykje dei siste dagane! Så no luktar det lifleg i stova...;-)
Ynskjer alle ein deilig laurdagkveld!
Patina-T


4 kommentarer:

Haust sa...

Oi, spørst om eg må ut og sjekke korleis det går med liljekonvallen i dag! Nydeleg!

Ha ein god søndag!

Mariann sa...

ååå eg kjenner lukta heilt opp her!!

ha ei flott veka!!

Rosa sa...

Nydelige! Sånt finn ein ikkje kor som helst -har knapt sett de siden eg var liten, måtte et stykke for å få tak i de ja..
Skikkelig somerlig, og kan nesten kjenne den gode duften:)
Blir kos med kafè -sjokoladekakeruter er jo alltid en suksess..;) Så en liten bønn/tips fra allergiker -ha gjerne på lur i fryseren noe ute spes. egg og nøtter som mange reagerer på, og kanskje også melk, sukker, gjær.. Noe som er fort å tine. F.eks. går det fint an å lage vafler på rismelk (rismelk kan du lett lage sjøl av å koke 1-2dl midd.og grøtris med 3-4 l vatn i en halvtime -mose i mikser og sile av) og mel, litt salt og margarin kanskje. Rismos-restene kan du ha i..Samme til pannekaker, men skal de være tynne sløyfer du rismosrestene..Er så mange som reagrer på ting og tang nå, og det er så kjekt for oss òg å kunne spise et eller annet på kafè, som oftest skjer det ytterst skjelden..;) F.eks. går det å lage muffins eller små bløtkaker du kan fylle med krem og bær etter smak/ka du tåler -av bakepulver, mel, vatn, litt sukker -for muffins kan du ha på blåbær m litt sukker på toppen før du har i ovnen -sånt noe.. (Er litt freidig eg no..;) men..)
Uansett -må ha lykke til med kafèen, titter nok sikkert innom når eg farer forbi iløpet av sommeren -god sommer:))

Kardemomme sa...

Hei på dere :))Liljekonvall er så vakkert og jeg skulle gjerne sett mye mer av den hos oss. jeg har forsøkt å omplante noen stiklinger jeg har funnet, men det ser ikke ut til at det går så bra, så jeg får vel nøye meg med det fine bildet deres. Nå er det sommer, endelig og som du sier er folk blide og glade :)Klem fra Kardemomme :))